In memoriam Slaven Tomašević 1946.-2022. PDF Print E-mail
Written by Tudor   
Monday, 07 March 2022 00:00
 
Dana 07.03.2022. navršava se mjesec dana od smrti Slavena Tomaševića, velikog čovjeka , jedriličara i člana Jedriličarskog Kluba Trogir.

Slaven Tomašević bio je Predsjednik Jedriličarskog društva Mosor -Trogir ( kasnije Jedriličarski klub Trogir) od 1990.-2000. godine. 

Za to nesvakidašnje vrijeme u nastanku Republike Hrvatske , razvijanju novog modernijeg jedrenja, vremenu  jedriličarske neimaštine i teških uvijeta rada , podigao je nivo rada i ulaganja u klub te infrastrukturu na tada zavidnu razinu, na čemu su mu članovi kluba zauvijek zahvalni.

Slaven Tomašević osim što je bio predsjednik kluba , bio je prijatelj, jedriličar i  morski entuzijast kakvi se danas rijetko vidjaju.

O njegovoj posvećenosti jedrenju i svega što je vezano uz jedrenje mogu svjedočiti oni koji su ga poznavali ,snjim jedrili , dijelili sate , a nekad i dane na pučini gdje se naš Slaven najbolje osijećao…..Za kormilom svoje jedrilice, i kormilom matičnog mu kluba ostavio je neizbrisiv trag i vodilju na kojoj smo mu zauvijek zahvalni!

Želimo ti povoljan vitar tamo di sad ploviš!

Obitelji i prijateljima iskrena sućut od njegovih jedriličara!