Mariu Trogirska IOM regata PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 04 December 2015 20:21

 

 

 

Naš klub je bio domaćin Trogirske regate RU jedrilica, poznatijoj kao Memorijal Marin Pomenić, 21. i 22. studenog 2015.

Regata IOM klase predvidjela je regatno polje ispred kule Kamerlengo, ali s obzirom na bezvjetricu, regatno je polje oba dana prebačeno na puntu Rožca.

 

 

Prvi dan odrađeno je pet plovova po kiši i jakom jugu. Jedrilo se "A" jedrima, u jednom trenutku i na granici zbog jakog juga koje je poslije ipak popustilo, pa je posljednji, 6. plov i prekinut. Domaćin Marko Matić prvi dan je zasjeo na prvo mjesto dok su Mario Škrlj i Vedran Vesanović prvi dan završili na 4. odnosno 8. mjestu.

 

 

 

Drugi dan su vladali slični uvjeti na regatnom polju, te je uspješno odrađeno 10 plovova, ukupno 15. Pobjedu je na kraju i odnio domaćin, Mario, 5 bodova ispred vodećeg prvog dana, Marka. Vedran je regatu završio na 7. mjestu.

 

 

Podjela nagrada održala se u prostorijama kluba, a osim tri prvoplasirana, prigodne nagrade uručene su natjecateljima iz Mađarske kao znak sjećanja na regatu, zahvaljujući kojima je regata bila i međunarodnog karaktera. 

U susret sljedećoj Trogirskoj IOM regati veliko HVALA svima koji su sudjelovali u organizaciji, a posebno našem sponzoru restoranu Coccolo.