SP IOM (S. Francisco) - 6. Mario, 9. Marko i 29. Vedran PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Sunday, 17 May 2015 22:55

 

 

Završilo je SP klase IOM koje se održavalo od 08. - 16. svibnja u San Franciscu (Foster City). Trogir ima dva jedriličara u prvih 10 najboljih na svijetu. 

 


A ovako je SP izgledalo u brojkama: 6 dana jedrenja, 76 natjecatelja, 26 plovova i 4 odbačena, Mario Škrlj je ostvario 6. mjesto, Marko Matić 9., a Vedran Vesanović 29.

 

 


Hrvatska je najbolja reprezentacija svijeta. Čak četvorica Hrvata nalaze se u prvih 10.
Od 2009. i nastupa na Barbadosu (SP) naši modelari su krenuli s izvrsnim rezultatima, pa su već tamo Zvonko Jelačić i Mario Škrlj (najmlađi natjecatelj) bili prvi tj. treći na svijetu.

 

 
                                                   Barbados 2009.
 
 
Nakon toga dolaze Europska i Svjetska prvenstva na kojima redovito imamo bar jednog predstavnika na postolju. U skladu s tim rezultatima, naša reprezentacija je uz Englesku i Francusku redovito najbrojnija na svim natjecanjima. Troškovi ovogodišnjeg SP zaustavili su broj naše reprezentacije na 8 članova. Bez obzira na to, opet smo na vrhu i bit cemo najbrojniji na SP 2017. godine.

 

Rezultati reprezentacije:

3. Zvonko Jelačić, 6. Mario Škrlj, 9. Marko Matić, 10. Robert Matulja, 17. Mirko Ukas, 29. Vedran Vesanović, 33. Boris Bakotić i 50. Robert Grubiša.


Titulu svjetskog prvaka odnio je Britanac Gibson, ispred sunarodnjaka Stollerya.
 
 
 
                           Z. Jelačić (3.), B. Gibson, (1.) P. Stollery (2.)
 
 
Spomenimo još da su Hrvati nastupali sa hrvatskim proizvodom, modeli su rad Jelačić - Grubiša, a jedrilje 3D monofilm - Jelačić.